TESZT - MAC Lightful Softening Lotion (arcpuhító csoda)


Ma egy olyan terméket fogok nektek bemutatni, ami nélkül lehet ugyan élni, csak nem érdemes! :) Nem véletlen a zárójeles rész sem a címben, mert nagyon nehéz bekategorizálni a MAC Lightful családjába tartozó Softening Lotiont - szabad fordításban puhító arcvíz, de ez nem is hangzik túl jól, meg kevés is a termék megnevezésére. Eleve mi az a Lightful termékcsalád? És a bennük található Marine Bright formula? Erre is ki fogok térni, de kezdjük azzal, mi is ez és miért van rá szükségem (szükségünk)?

A MAC Lightful termékcsalád Magyarországon egyedül az Aréna Plázában kapható, ázsiai bőrre kifejlesztett arcápolókból áll. Nagyon könnyű, géles-zselés, hidratáló, bőrhalványító termékekről van szó, melyek között található lemosó, szérum, krém, hidratáló és cikkem főszereplője, a Softening Lotion. 

Amikor egy prágai divatbemutatón dolgoztam, volt szerencsém egy Senior Artist, Netta trükkjeit ellesni, és ő mutatta meg nekünk ezt a csodaszert, arcmaszkként használva. Vattakorongokat tépett félbe (mármint hogy vékonyabbra), átitatta őket a Softening Lotion-nel, és körbepakolta velük a modellek arcát. Ettől mély hidratálást és gyönyörű, egészséges fényt kaptak. Itt szerettem bele ebbe a jó illatú lötyibe, ami rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik:


Csomagolás: a Lightful termékek fehér csomagolást kaptak, amit szivárványszínű fólia borít, és állandóan változtatja a színét. Nekem nagyon tetszik, egyelőre nem is volt szívem kidobni a dobozt, de nem tudom mi lesz vele, ha már a poszt is kész lesz... :) A termék 150 ml-es, és 24 hónapig szavatos a felbontás után. A kupakján elég nagy a lyuk, hogy átitassa a vattakorongot, de nem ömlik annyira, hogy pazaroljon.

Állag: teljesen folyékony, vízszerű, és isteni friss citrusos illata van. 

Hatás: szuper hidratáló, és a vizes textúrának köszönhetően azonnal felszívódik. A fent említett Marine-Bright technológia segít kiegyenlíteni a bőrtónust, és a bőr még hidratáltabbá, egyenletesebbé és tisztábbá válik. Sokan azt gondolják a bőrvilágosító krémekről, hogy szó szerint halványít egy-két árnyalatot a bőrszínen, de ez nem így van: csak a bőrtónust egyenlítik ki, méghozzá a túlpigmentált részek (pl. napfolt) világosításával, de az alap bőrszín nem halványul (maximum, ha valaki az egész család minden tagját használja hónapokon át, és 50 faktorral keni magát éjjel-nappal :} ). A Marine-Bright komplex három erős hatású tengeri növényt és C vitamint tartalmaz: ezek a vörös hínár (Dulse, mely hidratál és halványítja a sötét és egyenetlen bőrtónust, antioxidánsokban gazdag), a japán hínár (Pure Porhyra, aminosavakban gazdag, hidratál és véd a szabadgyökök ellen), valamint a két hínár különleges kombinációja található meg benne (mely szintén hidratál és felerősíti a C vitamin ragyogásfokozó hatását. 
Ha ez még nem lenne elég, akkor a Super Duo-Charged Water technológiát is tartalmazza ez a kis csoda, mely annyit tesz, hogy vörös turmalinnal és selyemporral dúsított, ioncserélt vizet tartalmaz, mely áttör a külső bőrrétegeken és növeli a hidratációt. Így ez a termék tökéletes hidratálást és ragyogást ad a bőrnek, illetve előkészíti, hogy minden további termék maximálisan beszívódjon és kifejtse hatását. 
Van még benne sárga tárnics kivonat, mely kiegyenlíti a bőrtónust, illetve hidrolizált rizshéj kivonat, mely gazdag B, E vitaminokban, proteinben és ásványi anyagokban, fokozva a bőr ragyogását. 

Azért fussunk neki még egyszer tudományos tények nélkül is :) Szóval a Lightful Softening Lotion nem más, mint egy könnyed arcvíz, melyet használhatunk pakolásként vagy áttörölhetjük vele az arcunkat. Azonnal hidratál, magas antioxidáns tartalma révén véd a szabad gyökök ellen, és tökéletesen előkészíti a bőrt a további hatóanyagok beszívódására. Halványítja a sötét foltokat (pl. májfolt), és egészséges ragyogást ad a bőrnek. 

És hogy mennyire hatékony: nemrég rám jött az öt perc, és istenesen szanaszét nyomkodtam az arcom, nem kímélve az orromon lévő mitesszereket sem. Másnapra persze az egész orrom eszeveszett hámlásba kezdett, ami vicces a nyár közepén, lévén a náthaszezon nem most éli aranykorát. Gondoltam, ez tűrhetetlen, és kipróbáltam a Softening Lotion-t a vattapamacsos pakolásként. Vettem egy fürdőt, miközben majd' egy órán át hagytam az arcomon, mert annyira jó érzés volt. Utána szó szerint ragyogó lett a bőröm, de gondoltam hogy csak a párás levegő okozza, reggel még biztosan látszani fog a hámlás. De nem, nem lett igazam, másnapra babapuha bőr borította a nózim, hámlásnak, kínzásnak semmi jele! :)

Én nagyon megszerettem, pár naponta áttörlöm vele az arcom, és igyekszem heti rendszerességgel beiktatni a pakolásos mókát, mert igazán úgy fejti ki hatását.

Ár, beszerezhetőség: MAC Aréna Plaza, 8900 Ft

Ti próbáltátok már a Lightful termékcsaládot?