TESZT - La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid - Hidratáló krém érzékeny, allergiás bőrre


Lassan két hete használom a L'oréal Blogger Day-en kapott La Roche-Posay arckrémet, mely kifejezetten érzékeny, allergiára hajlamos, kombinált arcbőrre lett kifejlesztve. Bár az én bőrömre minden jellemző (helyenként száraz, a T-zónában zsíros, de szeret hámlani is, és vannak pigmentáltabb területek), de szerencsére érzékenynek soha nem éreztem, és az allergia sem jellemző rám (*kop-kop-kop*). Így a krémnek ezt a tulajdonságát nem is tudom miben mérni, de ennyi idő pont elég volt arra, hogy a kis kombinált bőrömön leteszteljem, és meg is szerettem, mert reggel-este ezt használtam! :)
"A La Roche-Posay már hosszú évek óta a nagyon érzékeny és allergiás bőr kutatásával foglalkozik. Több, mint 15 évvel ezelőtt a La Roche-Posay laboratóriuma kifejlesztette a magas toleranciájú Tolériane termékcsaládot a nagyon érzékeny bőrűek számára, amelynek alapja a maximális biztonság és a minimalista összetétel. A kozmetikumok ezen bőrgyógyászati megközelítésének köszönhetően a Tolériane termékcsalád világszerte elismert lett. A La Roche-Posay most bemutatja a Toleriane Ultra Fluid arckrémet, amely könnyű, fluid textúrájú arcápoló kombinált és zsírosabb érzékeny arcbőrre."
Kiszerelés:  újdonság a krém csomagolása is, mivel egy hermetikusan elzárt "zacskóban" van, ezt veszi körül a műanyag borítás. A pumpa pedig úgy lett kifejlesztve, hogy csak "egyirányú", azaz a krém jön kifele, de be nem megy semmi :) Ez a leghigiénikusabb kiszerelés, amivel valaha találkoztam, és ezért sem okozott problémát lecserélnem a krémeim az első pillanattól kezdve: annyira egyszerű, hogy arctisztítás után csak pumpálok párat a tenyerembe, és már kenhetem is fel!

Textúra: ahogyan várható, egy nagyon könnyű, vizes-zselés textúrájú krémet kapunk, ami a bőrrel érintkezve picit hűsítő hatást vált ki. Nagyon könnyen terül és gyorsan felszívódik, ezért picit úgy érzem, hogy sok kell belőle - nálam az átlag adag 2,5-3 pumpálásnyi, és a képen is látható lesz, mennyi hiányzik már belőle. Tippre azt mondanám, hogy 3 hónapnyi adag reggel és este használva. 
Ami még plusz, hogy a krém az érzékeny szemkörnyékre is megfelelő, így én is átmasszíroztam vele az egész arcom, nem hagytam ki a szemhéjam és a szemem alatti részt sem. Este persze használtam külön szemkrémet is, de egyáltalán nem csípett. 

Hatás: a bőrömnek nagyon jól esik ez a hidratáló-frissítő krém, és úgy érzem, hogy a kombinált arcomnak pont megfelelő amit nyújt: nem száradt ki egyetlen foltba sem, amióta használom, de nappal sem fényesedik ki túlzottan. Sőt, talán még tovább is marad matt az arcom, mint eddig, bár ez nem lenne csoda, mert az előző arckrémemben van olaj is - ez kellett télre, még mellette is előfordultak száraz foltok, de a jobb idő beköszöntével szerencsére nincs szükségem ilyen erős hidratálásra.
Amit sajnos nem tud
ok mérni, az az érzékenység, irritáció kérdésköre, mert ez rám ugye nem jellemző.

Összetevők (INCI lista):  (kremmania.hu)
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  SqualaneeoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  PropanediolEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Butylene GlycolhEWG Kockázat: 0 - 1, EWG Adat: KorlátozottButyrospermum Parkii (Shea) ButtereoEWG Kockázat: 0,  Pentylene GlycolEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Dimethiconeeo|szilEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KorlátozottPolymethylsilsequioxaneEWG Kockázat: 0,  Polysorbate 20ti|eu,  Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid CopolymerhEWG Kockázat: 0, EWG Adat: NincsenDimethiconoleo|h|szilEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Aluminum Starch OctenylsuccinateEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Nincsen,  Ammonium PolyacryldimethyltauramideEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Disodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Acetyl Dipeptide-1 Cetyl EsterpepEWG Kockázat: 0 






Összességében azt mondanám, hogy ez a krém nagyon jó lehet mindazok számára, akiknek érzékeny, gyakran irritált az arcbőrük, és kombinált-zsíros bőrrel küzdenek. Egy felszíni vízhiánnyal nálam elbánt, úgyhogy a fránya kombinált bőrre is megoldást nyújt. Számomra az egyetlen negatívum, hogy úgy érzem, gyorsan fogy (a legtöbb nappali krém 50 ml), de ha leosztom az árát 2-3 hónapra, akkor nem vészes.

Ajánlott fogyasztói ár: 5 299 Ft / 40 ml


Nektek milyen a bőrtípusotok?
Próbáltatok már La Roche-Posay krémeket?